• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Kronika miasta i gminy Skała

Prywatna Kronika miasta i gminy Skała

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Linki

  • Warto wiedzieć
    • http://www.gimskala.net/
    • O Zbigniewie Święchu
    • Rozkład jazdy MBM Bus
  • Warto zerknąc
    • Centrum Kultury w Skale
    • Informator turystyczny Ojcowa
    • Mapa Ojcowa- gogle
    • O powstaniu na naszej ziemi
    • Pieśni legionowe
  • Zajrzyj przed wycieczką
    • Dom Jana Pawła II
    • Ojcowski Park Narodowy
    • Orkiestry dęte
    • Park miniatur
    • Zamek w Pieskowej Skale
  • Zajrzyj-ciekawe
    • Cyganka
    • Cyganka (1980) LIVE
    • Dziennik Polski
    • Ewa Demarczxyk
    • Ewa Demarczyk
    • Karuzela
    • Nakręć się miłością
    • Pałac w Minodze
    • PIWNICA POD BARANAMI
    • Pudel net
    • Skrzypek
    • Studio filmowe
    • Witamy w Pcimiu
    • Zima w Pcimiu

Ciasto kruche z czereśniami Bożenki

 Ciasto kruche z czereśniami Bożenki
Składniki: 60 dag mąki, 4 jajka, 20 dag margaryny, 1 szklanki. cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 łyżki śmietany lub kefiru, 0,5 kg wydrylowanych czereśni, 3-4 łyżki bułki tartej. Z podanych składników szybko zagnieść ciasto, podzielić na pół, połowę włożyć do zamrażalnika, drugą połowę rozwałkować i wyłożyć na blachę, formując rancik, na ciasto wyłożyć odsączone czereśnie wymieszane z tartą bułką, na czereśnie zetrzeć pozostałe ciasto, piec ok. 1 godziny.

 

 

20 czerwca 2009   Dodaj komentarz
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Jurand | Blogi