• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Kronika miasta i gminy Skała

Prywatna Kronika miasta i gminy Skała

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Linki

  • Warto wiedzieć
    • http://www.gimskala.net/
    • O Zbigniewie Święchu
    • Rozkład jazdy MBM Bus
  • Warto zerknąc
    • Centrum Kultury w Skale
    • Informator turystyczny Ojcowa
    • Mapa Ojcowa- gogle
    • O powstaniu na naszej ziemi
    • Pieśni legionowe
  • Zajrzyj przed wycieczką
    • Dom Jana Pawła II
    • Ojcowski Park Narodowy
    • Orkiestry dęte
    • Park miniatur
    • Zamek w Pieskowej Skale
  • Zajrzyj-ciekawe
    • Cyganka
    • Cyganka (1980) LIVE
    • Dziennik Polski
    • Ewa Demarczxyk
    • Ewa Demarczyk
    • Karuzela
    • Nakręć się miłością
    • Pałac w Minodze
    • PIWNICA POD BARANAMI
    • Pudel net
    • Skrzypek
    • Studio filmowe
    • Witamy w Pcimiu
    • Zima w Pcimiu

Migdałowiec Agatki S.

Migdałowiec Agatki S.

Składniki:1l mleka, 2 duże paczki krakersów solonych „Lajkonik”, ¾ szklanki cukru, ½ l śmietany 30%,10 dag płatków migdałowych, 3 łyżeczki żelatyny, 1 cukier waniliowy, 25 dag masła, 1 szklanka mąki pszennej, 1 budyń śmietankowy bez cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 jajko, 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego.

Wykonanie: mleko w puszce gotować 3 godziny w zamkniętej puszce w garnku z wodą, na patelni przyrumienić płatki migdałowe, do 1 i ½ szklanki mleka dodać mąkę pszenną, ziemniaczaną, budyń, jajko, roztrzepać mikserem, resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, ugotować budyń, wystudzić, dodać masło, połączyć na jednolitą masę, żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody, śmietanę ubić i połączyć z letnią żelatyną, układać na dużej blasze warstwami: krakersy, masa budyniowa, krakersy, karmel z mleka, krakersy, bita śmietana, płatki migdałowe.


03 czerwca 2009   Dodaj komentarz
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Jurand | Blogi