Paciaraja minoska
Paciaraja minoska
Inaczej zapiekanka powstała w Minodze pow. krakowski
Składniki:2 kg ziemniaków,
2 marchewki,20dag boczku,20 dag kiełbasy,3 cebule,2 ząbki czosnku, liście kapusty, sól, pieprz, jarzynka lub vegeta do smaku
/opcjonalnie-słonina, ,wątróbka, kalarepka, seler, buraczek czerwony, pasternak, pietruszka, kalafior, brokuł/
Ziemniaki ,marchewkę kiełbasę, cebulę, pokroić w plasterki, czosnek rozgnieść, Układać warstwami w garnku lub kociołku. Na spodzie boczek lub słonina ,potem ziemniaki ,reszta wg uznania kucharza. Ilość przypraw wg uznania i smaku biesiadników. Liście kapusty /umyte/ kładziemy na wierzch Pieczemy az będą miękkie.
Najlepiej smakuje z ogniskowego kociołka.
adres atrony gdzie go kupisz:
http://www.artgarden.pl/product_info.php?products_id=14099.html
Adres strony gdzie kupisz grill:http://www.budujesz.pl/produkt/19859utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm
_campaign=2009-06&utm_content=19859
Dodaj komentarz